Spanien alltid lika ljuvligt!

Tre veckor blev det totalt denna gång. Varför ska man alltid tycka att det är för kort?

Först åkte vi med ett stort gäng från Östersunds Klätterklubb upp till Abella de la Conca, till Nic och Ella. 

Abella är en pytteliten by som ligger på en bergssluttning i norra Katalonien. I Abella finns fantastisk klättring för alla årets årstider. Här finns även fin löpning, vandring och cykling. Har du aldrig sett en gam borde du åka hit. Det finns hundratals. 

Under de två veckorna i Abella bestämde Nanna och Gudmund sig för att testa olika klippor. De var till Vilanova de Meia, Collegats, La Pauta, Les Pendreras, Terradets, Abella de la Conca, och Cubels. 

Den 19 november åkte nästan alla hem till Östersund igen. Men Nanna och Gudmund åkte vidare söder ut till Chulilla som ligger väster om Valencia. 

Chulilla ligger väldigt häftigt. Byn ligger i en svacka som är starten på en flera kilometer lång kanyon. På en sidan av byn som blir ena backen finns en borg uppbyggd. Borgen har bara en vägg då resterande sidor är stup ner i kanyonen. Hit flydde byborna då rövare kom för att plundra byn. 

I Chulilla är lederna långa och jämna (ta med ett 80 meters rep!), vi hade 77,3 cirka. Så nästan alla leder gick att klättra. 

Den absolut häftigaste väggen heter Choreras (tufa på spanska) och här finns det tufor, gigantiska sådana! På nästan alla leder är det någon typ av formation, mångas av lederna ger överraskningar i hur berg kan forma sig. 

15224627_10155587027567178_805478271_o.jpg

Vi bodde på El Altico som drivs av den starke klättraren Pedro Pons. Vill du ha tips på leder kan du alltid fråga honom. Huset ligger otroligt fint uppe på en höjd med utsikt ner i kanyonen. 

I byn finns mindre affärer att handla på, bageri och barer. 

Tyvärr hade vi lite regnigt hela vecka, men mycket av klättringen håller sig torr i regnet. Det kan vara slutet på leder som blir blöta. Trots det lite tråkiga vädret blev det mycket klättring och riktigt mycket fin klättring. Det blir nog en till resa hit!

Efter att ha varit tillbaka i Sverige i två veckor åkte Nanna på nordiska mästerskapen i Haugesund i Norge i helgen. En kul och välordnad tävling, tycker Nanna. Med hem i väskan kom en bronsmedalj.

foto: Norska Klatreforbundet 

foto: Norska Klatreforbundet