Redan slut på höst?

Ojoj. Vad det kan vara svårt att få till att skriva blogginlägg utan stora mellanrum. 

Hösten är nästan över för oss uppe i Östersund. Under den har det hänt en hel del saker. Men först tar vi sommaren.

Nanna inledde sommaren med en resa tillsammans med Röjk Superwear, till Marocko. Mycket resande fram och tillbaka i landet blev det, men det gjorde att de fick se mycket på kort tid. En eftermiddags klättring blev det i Gorge de Todra, dromedarridning i Sahara och självklart luktades det på kryddor och provgicks på mattor.

En kort sväng hem till Sverige, sen for hon ner till Portugal, till ISMF´s (International skimountenering federation) årsmöte. Mycket lärorikt och otroligt kul att få träffa engagerade människor från andra länder, tycker Nanna.

På hemmaplan gjordes endel småjobb, putsning av fönster på Länsförsäkringar i Östersund, montering av rasnät i ett hål för dammluckor vid Stora Stensjön, bygge av klättervägg åt Diös och Naturkompaniet i Östersund och ett besök till Maurliden. 

Geir och hans flickvän Caroline var ute på Europa äventyr. Första stoppet blev Österrike, där de gick upp på högsta toppen, Grossglockner 3798 mö.h. Innan gick det även upp på två andra 3000 meters toppar, Kreuzspitze 3454 mö.h. och Hinterer 3470 mö.h. De begav sig sedan till Kroatien för lite bad i havet, vidare till Budapest, Bratislava och slutligen Wien. 

 Geir blev i början av sommaren färdig med sin kandidatexamen och är nu på praktik i London. I ett år ska han vara på arkitekt- och konstruktionsbyrån BuroHappold.

 

Gudmund var en månad på Island tillsammans med sin storebror Örn. De två och även Noomi och lillebror Stig tog båten från Hirtshals i Danmark till Seidisfjördur. Vilket är en resa på 48 timmar. På Island har de träffat släkt, badat, gått på topptur, men mestadels dragit upp storfiskar runt om hela ön.

IMG_0004.JPG

Hösten startades med sol och jobb. Under två veckor var vi i Mattmar utanför Östersund och tjärade kyrkans tak. Spåntaket på Mattmars kyrka är ca 190år gammalt.

Gudmund åkte ner till Aspabruk och Bäckhammarsbruk och besiktigade rökgasgångarna under driftstoppen. Han har även varit i Bulgarien på IKAR-konferens (Internatonella kommiten för alpinräddning). 

I slutet av september hade vi en sportklätterkurs med fyra glada och entusiastiska tjejer. En dag på Frösöberget och en dag på Stugberget.

Nanna har varit iväg på en Sverige Cup i bounder och är precis hemkommen från SM-helg i Göteborg. Där tävlades det i lead, boulder, speed och dyno. Bästa placering var i dyno där hon slutade på en andraplats. 

Om en vecka åker Gudmund och Nanna iväg till Spaninen för tre veckors kalkstensklättring. Så nästa inlägg blir om hur fantastiskt det är att åka på klätterresa i november.