Vinter = Topptur

En konstig vinter har vi fått. Varmt, kallt, varmt, kallt! Kan det någonsin bestämma sig?

Såklart försöker vi vara ute på tur så mycket vi bara kan och njuta av den snön vi har. Nanna har börjat läsa kurser inom kost och träning. Gudmund är och fiskar nästan varje dag i ur och skur.

Gudmund och Noomi var uppe i Jorm i norra Jämtland, under en vecka, då Ola och Elin på Rid i Jorm behövde hjälp under utbildningen av Naturvärdar. Efter utbildningsdagarna stannade de kvar och utforskade fina toppturer i området.

Förra helgen var Nanna i Storulvån med Fjellpuls under öppningshelgen. Då kom det äntligen lite snö. En bra grund som vi hoppas ska byggas på så vi kan åka skidor långt in i maj. 

 

Under våren har vi en del äventyr inplanerade. Påsk i Sunnmöre i Norge, en långtur i Kebnikaise, årlig resa till Lyngen, bouldering på Åland, men först blir det toppturs resa till Island.

Island - sagornas land

För första gången anordnar vi en resa dit. Med som guider är Nanna och Gudmund. Under resan följer även vår vän Arni-Thor med som kock. Arni-Thor är en gammal vän till Gudmund. Deras föräldrar var nära vänner och under åren Gudmund var tränare för Islänska alpina damlandslaget, var han även tränare för klubben där Arni-Thor åkte. Med på resan är alltså två före detta världsåkare. Perfekt läge att få tips om åkningen. Arni-Thor jobbar idag på Sir Winston i Östersund och på Verkö slott ute i Storsjöns skärgård. Han lagar fantastisk mat, som vi ska få njuta av i hela veckan. 

Resan kommer starta ute på Sneafellsnes där vi ska gå upp på vulkanen, Snaefellsjökull. Snaefellsjökull är ett fjäll som drar blickarna till sig, med sin placering, helt själv längst ut på udden, sticker det upp rätt ur havet. Vid klara dagar kan man se Snaefellsjökull ända från Reykjavik.

Efter Snafellsnes kommer vi åka upp till norra Island, till Dalvik. Runt Ejafjördur, fjorden där Dalvik ligger, finns det 500 olika toppar att bestiga. Varje dag styr vi skidorna mot en ny topp, med nya vyer och backar att susa ner för.