Sommaren är på väg!

Ännu än vinter har nått sitt slut, men än är inte skidåkningen över. Dock har klippor och stenblock börjat kalla, så vissa dagar för skidorna stå kvar i förrådet.

Så som ni vet sedan innan har vi varit på Island och gått på toppturer. Ett stort gäng blev vi, med tio stycken personer. 

Hela gänget nere efter ett besök på Illvidrishnjukur

Hela gänget nere efter ett besök på Illvidrishnjukur

Vi började resan med att åka ut på Snaefellsnes och gå upp på Snaefellsjökull. Tyvärr var det tokblåst på söndagen så någon topp blev det inte, men fin åkning och ännu en ny upplevelse. 

På vägen norrut stannade vi till i Borganes för att få njuta av ett varmt bad, innan några timmar i bilen skulle avverkas. 

Fem nätter bodde vi i Dalvik. I Dinnas och Helgis fantastiska hus. 100 meter till puben, för de som ville dit, 150 meter till en 10 km lång kolsvart strand, för en eftermiddags promenad och så klart fanns en Heitapottur, till alla trötta kroppar efter skidåkningen.

Middag av vår egen kock Arni-Thor

Middag av vår egen kock Arni-Thor

Vi kom upp på fyra toppar, på nordlandet, alla ute på Tröllaskagi. 

Toppar med utsikt ut över havet är något alldeles magiskt. Att se det dramatiska ostrukturerade lanskapet, med alla toppar, ingen den andra lik. Att kolla på bergsformationer, det blir man aldrig trött på. Dessa häftiga formationer, som bara blev som det blev, de fascinerar alltid lika mycket.

En vecka med nästan bara solsken och puder blev det. Island visade sig verkligen från sin bästa sida. 

Stefan på väg ner, i en av drömsluttningarna, mot de andra.

Stefan på väg ner, i en av drömsluttningarna, mot de andra.

Påsk i Norge i år igen, men detta år blev det Sunnmörsalperna. Här snackar vi fjälltoppar!  

Vi utgick från Örsta, där vi hyrt en Hytte i en vecka. Att välja toppar i Sunnmöre är lite annorlunda än Romsdalen, där är topparna brantare, speciellt på slutet. Och före för klätterturer var det inte riktigt. Då snöförhållandena var lite ostabilt.

Vi tog oss upp på fyra toppar och hade fint före alla dagar, tack vare att det snöade nästan varje natt. 

Fika paus, på väg upp på Skårasalen

Fika paus, på väg upp på Skårasalen

Men som sagt nu börjar solen värma och gräset grönska, så även fast skidföret består börjar klippor och block locka. 

Under Valborg var Nanna med ett gäng vänner till Åland och bouldrade. Det är fantastiskt härligt att vara där. Glesa tallskogar, klipphällar och vyer ut över havet.