Tiden går fort när man har mycket att göra!

En sån här fantastisk vinter är det vi bor i Jämtland för. 

I skogarna har det varit helt galet mycket snö, men tyvärr har det varit mycket vind så uppe på fjällen är det rätt kalt och stenigt. 

I vinter har det därför blivit mycket turer på små fjäll med fin skogsåkning. 

thumb_P1050280_1024.jpg

I januari var Gudmund med sin fru Noomi i Tansania och gjorde ett försök att gå upp på Kilimanjaro. Gudmund blev tyvärr sjuk, men Noomi kom upp hela vägen till Afrikas högsta punkt.

thumb_IMG_0733_1024.jpg

Nanna har precis slutat en vinter i Bydalen. Där hon jobbat med skidskola och guidat toppturer.

Så många turer i Oviksfjällen har det blivit.

Nanna är på väg ner från Drommen. Tyvärr har backen blivit hård och snön uppe på toppen är nästan helt borta, men i skogen du kommer ner till har snön hållit sig fin. 

thumb_IMG_1878_1024.jpg

Nu är Nanna, Gudmund och Arni-Thor på Island igen och förbereder för årets resa. Imorgon söndag kommer gänget och vi börjar resan som i fjol med en tur på Snaefellsjökull. 

Vi håller tummarna för att vädret ska bli lika magiskt som fjol och längtar efter heitapotturen som fylls efter varje dags tur.   

Så klart testar vi fjällen närmast Reykjavik medan vi är här.

Igår var vi i Skálaféll, som är ett litet skidområde en halvtimme från Reykjavik. Vi tog liften upp så långt det gick, gick upp på toppen och skidade ner i dalen på baksidan, för att sedan gå tillbaka. Under dagen räknade vi ihop att med oss var det tolv stycken som turade på fjället, väldigt kul att se att turandet växer här på Island.  

thumb_P1060748_1024.jpg