Jämtlands Klättercenter är ett familjeföretag med 40 års erfarenhet och kunskap inom klättring. Med hjälp av den löser vi våra uppdrag och nya utmaningar. 

Jämtlands Klättercenter grundades 1989 av Gudmund Söderin.

Under årens lopp har företaget haft många uppdrag och jobb. Vi har byggt klätterväggar bland annat på Storulvåns Fjällstation, åt Stadium och på skolor. Det har guidats upp på fjäll, hållits klätterkurser och byggts linbanor för olika event.

Företaget har under alla dessa år haft utbildning inom fallskydd som en av de största uppgifterna. Hundratals räddningstjänster, större industrier och byggfirmor har utbildats. 


Gudmund SÖDERIN

Efter karriären som utförsåkare i landslaget, på 70-talet, började Gudmund få upp intresset för klättring. Han har gjort förstabestigningen på hundratals leder, framförallt i Sverige och Norge. Han har rest världen över för att bestiga toppar bland annat i Alaska, i Frankrike, på Island och på Grönland. Innan Gudmund startade firman jobbade han som snickare åt Skanska i 15 år. Sedan 1983 har Gudmund varit fjällräddare i Alpina fjällräddningen, ett jobb som kräver mycket kunskap och erfarenhet.  

Nanna Söderin

Har sedan 10 år tillbaka satsat mesta delen av sin fritid åt klättring. Hon tillhör idag eliten inom svensk sportklättring. På sidan av klättringen finns hästar och skidåkning nära hjärtat.

Toppar har besökts i många länder b.la Sverige, Norge och på Island.

Geir Söderin

Studerar just nu Arkitektur och Teknik på Chalmers Tekniska högskola i Göteborg. Sedan barnsben har Geir tävlat i klättring och varit mycket framgångsrik i Sverige och Norden. Efter gymnasiet blev Geir delägare i firman. Mellan jobben hemma i Sverige spenderades månader i Spanien och på dess fantastiska kalkstensklippor. 

Har utbildning i Stål K.


Fotograf och mediapartner

Matti Rapila Andersson

www.rapila.se