REFERENSER

Globen

Vi var med och monterade Globen Sky View. Vi monterade rälsarna som gondolerna går upp på, samt den bärande stålkonstruktion innanför taket som rälsarna vilar på. Totalt monterades 110 ton stål. Rälsen lyftes upp med helikopter, medan all stål på insidan fick hissas med avancerad repteknik. 

Uppdragsgivare - NCC

”Röda Stugan” – vi satte även upp den röda stugan, som stod på Globens tak.

 

Maurliden

Under februari 2010 påbörjade vi arbetet med att näta in en av väggarna i ett dagbrott i norra Västerbotten. Detta för att förhindra stenras på de som arbetar med att borra och gräva i dagbrottets botten. Väggen är cirka 180 meter bred kommer att bli 110 meter hög.

Uppdragsgivare – New Boliden

 

Arctura

Arctura i Östersund är en 60 meter hög ackumulatortank som omges av ett stålnät för att ge en snygg visuell effekt. Vi monterade nätet och även den kraftiga stålkonstruktion som nätet hänger på. Monteringen utfördes i kombination med en kran som lyfte upp stålbalkar och nät, som vi klättrare sedan monterade fast.

Uppdragsgivare - NCC

 

Skallbergsgrottan

Skallbergsgrottan ligger utanför Gideå i Ångermanland.  Där ersatte vi de gamla trästegarna som funnits sedan 70-talet, med varmförzinkade stegar och bryggor. Eftersom grottan ligger i ett naturreservat fick inga fordon användas. Vi var därför tvungna att frakta tre ton gammalt material med specialbyggda skottkärror och bära upp det nya materialet med hjälp av bärselar.

Uppdragsgivare – Länsstyrelsen Västernorrland

 

Expedition vildmark

Vi har varit med och hjälpt till vid inspelningar av Expedition Vildmark, bland annat med rappellering, topptur och linbanor.

Uppdragsgivare - SVT

 

Utbildning

Under 23 år har vi utbildat företag inom fallskydd, med uppdragsgivare som Liseberg, Teracom, Skistar, Eriksson, SAAB, Jämtkraft och Umeå hamn. Vi har utbildat över 200 räddningstjänster i fallskydd vid räddningsarbeten och räddning i brant terräng.


vi gör även

  • Besiktar rökgasgångar och skorsstenar
  • Målar tak
  • Putsar fasader och fönster
  • Event – klätterväggar, linbanor, gungor till invigningar och evenemang
  • Bygger klätterväggar
  • Målar och lagar flaggstänger och kyrktorn
  • Broarbeten